Takpendel

Skapa din egna, trendiga takpendel med få enkla medel.

Material

Verktyg

  • Skruvdragare med borr eller Borrmaskin

Steg 1

Börja med att borra ett ca 2,5 cm runt, stort hål i bottnen på den stora skålen. Detta gör du enklast genom att vända skålen upp och ned och borra ovanifrån. Jag borrade flertalet små hål för att få till ett stort hål men jag skulle verkligen rekommendera att använda ett stort borr/ hålsåg på ca 25mm direkt för att få till ett så snyggt och jämnt hål som möjligt. Jag länkar en lämpligt hålsåg HÄR. Det är viktigt att hålet blir så pass stort att den vita elkontakten på själva takpendeln kan passera genom hålet. 

borra hål

Steg 2

Gå sedan över till att bräcka bort stålställningen ifrån lampskärmen. Kasta överflödet då det enbart är ställningen som behövs för projektet.

bräck bort stålställning från skärm

Steg 3

Gå sedan över till att spraymåla de båda skålarnas undersida. Innan du börjar spraymåla är det väldigt viktigt att du skakar spraybruken för att förhindra att det kommer ut klumpar ur spraybruken när du väl spraymålar.  Spraymåla med ett bra avstånd (minst 30cm ifrån objektet du spraymålar) för att undvika att få rinniga fläckar. Spraymåla skålarna med 2 lager sprayfärg. Låt första lager torka riktigt innan du sprayar på det andra. 

spraymåla skålarnas utsida

Steg 4

Limma sedan dit lampställningen inuti den lilla skålen. Limma fast den stora öppningen i skålen. Låt torka enligt anvisningarna.

Limma

Steg 5

När limmet har torkat har det blivit dags att montera ihop lampan. Börja med att koppla in en lämplig glödlampa inuti takpendeln. För därefter genom sladden via det övre, mindre hålet likt bilden till vänster visar. För därefter vidare sladden genom hålet på den stora skålen. Se till att den övre, silvriga lilla delen på takpendeln också förs igenom hålet.

montera lampan

Steg 6

Nu bör lampan se ut som bilden till vänster. Därefter kopplar du in lampan på ett lämpligt ställe i ditt hem. Jag kopplade på en extra elsladd och satte upp en stark klisterkrok i taket för att kunna placera lampan lite mer avsides på en exakt plats.

Montera och installera lampan

Slutresultat

Svårare än så var det inte att skapa sig sin egna trendiga takpendel. Roligt, enkelt och snällt för plånboken. Nu vill jag bara göra fler i olika färger haha..

Slutresultat

Tack, jag hoppas du tyckte om guiden!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har några funderingar i en kommentar nedan. Om du skapar detta DIY och lägger upp på sociala medier, tagga mig så jag inte missar det – jag vill så gärna se era projekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att kommentera accepterar du villkoren.

Fler DIY's