LYX vs BUDGET

Jag älskar den ständiga jakten på alternativ heminredning, utmaningen att hitta smakfulla, trendiga och prisvärda inredningsdetaljer. Här har jag därför samlat en uppsjö utav tips på alternativa, trendiga inredningsdetaljer till förmånliga priser. Ni finner länkar till alla produkter i texten till varje bild, det är bara att klicka på ”Lyx” eller ”Budget”.

Sidan innehåller annonslänkar

Pickigt var det här

Något som är en återkommande trend från förra året inom inredingsvärlden är prickiga mönster, framförallt på textilier i olika utformningar. Här kommer tips på 2 olika plädar i liknande stil men till olika priser. 

Filtar
brickor

Dekorativa brickor

Ja, när vi ändå pratar om prickigt så måste jag ju ge ett ytterligare sådant tips. Här på 2 söta, brickor som påminner mycket om varandra… men till lite olika priser. 

Bokstöd

En snygg inredningsdetalj som kan ge något lite extra är snygga bokstöd. Här kommer 2 alternativ på liknande bokstöd. Ett i härlig marmor och ett i stengods.. som tidigare nämnt väldigt lika utseendemässigt men till 2 olika priser. 

Bokstöd
fat

Duka med marmor

Här kommer ett tips på vackra, somriga serveringsbrickor i äkta marmor. Lite olika i utseende men påminner ändå om varandra. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag faktiskt att budgetvarianten är snäppet snyggare hihi..

Portabel skönhet

Ja jag tror ingen kunnat gå miste om dessa portabla lampor som verkligen TAGIT ÖVER i inredningsvärlden den senaste tiden. Dem finns i alla möjliga modeller, storlekar och färger. Här kommer ett tips på en väldigt bra budgetvariant på en populär lyxvariant. 

portabel lampa
mugg

Somrig mugg

Här kommer ett tips på vackra, somriga koppar med tillhörande matchande fat. En lyxvariant och en budgetvariant.. snarlika till utseendet men till två olika priser.

Balloon

Snart snart SNART närmar vi oss våren, som jag längtar. Här kommer ett tips på två snarlika vaser, fina att fylla med en härlig vårbukett.

brun vas
ljus vas

Klarglas

Den populära vasen kommer även i klarglas där budgetvarianten har ett lite annat utseende men också betydligt billigare pris, grymt!  

2 i 1

Ja.. jag har ju tidigare, lite längre ner tipsat om randiga ljuslyktor i lite mindre size.. men jag måste ju även tipsa om dessa, betydligt större modellerna i glas som fungerar både som stora ljuslyktor men också som fina vaser. Här kommer ett tips på två snarlika modeller, i olika färger och olika pris.

ljuslykta hög
vas hm

Lika olika

En nykomling till inredningsvärlden för denna säsongen är vasen till höger i bankat glas. Otroligt fin! Kommer i olika storlekar och olika färger på glaset. Denna bruna vasen finns dock i en liknande version till en annan peng.

Randiga ljuslyktor

En vidareutveckling utav dem populära ljuslyktorna som kom redan förra året.. ljuslyktor med ränder. Även dessa otroligt vackra. Finns här till två olika priser. 

ljuslykta

Food o'clock

Ute efter ett nytt, runt, vitt matbord? Här finns två väldigt liknande modeller till olika priser.  

matbord
Lyx vs budget glas

Ripple glas

Få har väl missat dessa otroligt populära men också grymt snygga räfflade glasen. Lyxvarianten har dock fått en del kritik för sitt tunna och ömtåliga glas. Därför vill jag ju självklart ge er en budgetvariant på dessa som är nära identiska till utseendet men som ÄVEN har ett lite tjockare, mer tåligt glas. 

Sidobord marmor

Här hörrni… blir det till och med svårt för mig att skilja på vilken som är lyx och vilken som är budget. Här har vi två OTROLIGT vackra sidobord i marmor som är lika som bär. Den stora skillnaden mellan dessa borden… ja det är ju priset hihi.

Lyx vs budget sidobord
Lyx vs budget marmorbord

Soffbord marmor

Som om det vore nog med ett sidobord? NEJ! Borden finns ju även som soffbord. Båda i nära identiskt utseende gjorda på samma typ utav marmor… men till två helt olika pris. 

Lika som bär

Denna tidlösa och stilrena modell på takpendel funkar enligt mig år efter år. Nu har det börjat poppa upp allt fler liknande modeller.. till olika priser. 

gubi takpendel
bordslampa

Rustik bordslampa

Bordslampor i en lite ”skitig” och åldrig look med en snygg silvrig detalj. En modell som börjar poppa upp i allt fler hem. Här kommer två snarlika modeller men till två olika priser..  

Rustik Bänk

Fungerar som soffbord, sidobord, bänk framför sängen, som en vanligt sitbänk i hallen, i köket ja you name it. Dem gör sig snygga i många rum.. 

bänk rustik
Glasvaser

Grönt är skönt

Jag kan inte vara ensam om att redan nu längta efter vår och härliga vårbuketter.. Här kommer ett tips på 2 otroligt lika vaser till utseende… men priset däremot skiljer sig aningen. 

Kolonn vas

När vi ändå snackar vaser.. denna tidlösa lyxvas är ju så otroligt vacker… Däremot passar den inte alla plånböcker. IKEA löser problemet och ger oss ett väldigt bra budgetalternativ.

Lyx vs budget glasvas
Lyx vs budget glasvas två

Canyon mini

En vas som blivit otroligt poppis det senaste året. Finns i flera storlekar och färger på glas. Det finns också en bra budgetvariant på Canyon mini till nästan en tiondel utav priset. Check it out vetja! 

Asymmetrisk spegel

Ja de ojämna, asymmetriska speglarna är något som hängt med i några år nu.. jag tycker dem är väldigt snygga ännu! Här kommer ett tips på ett lite nyare utseende med en ny form samt med en svart tunn metallram. Två snarlika modeller men till olika pris.

Lyx vs budget spegel
flowerpot

Flowerpot VP9

Jag tror ingen lyckats gå miste om dessa OTROLIGT populära, sladdlösa, söta bordslamporna. Här kommer ett tips på original & ett tips på en annan variant hihi. 

Flowerpot VP1

Vi fortsätter i samma serie, fast denna gången i modellen som takpendel. En lampa som även den blivit väldigt poppis på senaste tiden. 

Takpendel lyx vs budget
ljusstake

Same same, but different?

Ett hett tips till dig som kanske suktar efter lyx-varianten men inte riktigt vill betala summan av vad den kostar.. här kommer ett tips på en liknande variant. 

Panthella bordslampa

En bordslampa som sedan länge tillbaka varit en favoritdetalj hos många inredningsintresserade. Finns i massvis utav härliga färger. Perfekta sätt att ge ett rum en härlig färgklick på.
Två liknande modeller, till olika priser. 

panthella lyx vs budget
Panthella golvlampa

Panthella golvlampa

Inte nog med dem fräcka bordslampan… den kommer även som golvlampa. Här kommer ett tips på liknande alternativ, till en annan prislapp. 

Ljuslyktor

Ljuslyktor hörrni… en inredningsdetalj som enligt mig går hem året om. Finns i massvis utav storlekar och färger. Några som blivit oerhört poppis under åren är lyktorna från Byon. Dem är ju verkligen vackra! Känner man däremot inte för att lägga så mycket pengar på dessa så finns jag här för att ge er en grym budgetvariant. Dessa budgetvarianterna finner ni även hemma hos mig. 

Lyx vs budget ljuslyktor
Fåtöljer lyx vs budget

Göööörläcker fåtölj

Dessa grymt läckra fåtöljer som fungerar att ha både inomhus, men också utomhus. (beroende på klädsel på tyget) Finns i snarlika modeller, men till olika priser.